Harisiddhi april 2018

Health Camp Harisiddhi 9 april 2018

Het 9 april 2018 is een Health Camp gehouden bij de Health Post van Harisiddhi met name gericht op ogen en op voorlichting over voeding en gezondheid. In dit Health Camp hebben wij samengewerkt met Samudaik Eye Clinic.
Er zijn 168 patienten gezien. Een groot aantal van hen (28) zou een bril moeten gaan dragen en bij 19 patienten is staar geconstateerd. Het laten uitvoeren van operaties (zoals in dit geval staar-operaties) en het verstrekken van hulpmiddelen (zoals brillen) valt in principe buiten de mogelijkheden en doelstelling van de Nepal Care Foundation. Toch willen wij hier behulpzaam zijn als stichting en wij zullen dan ook gaan zoeken naar aanvullende fondsen om de brillen te kunnen verstrekken en de staaroperaties te kunnen laten uitvoeren

Naast het ogen-onderzoek is ook veel aandacht geweest voor preventie en voorlichting, met name gericht op suiker, zoutgebruik en hygiene. Door middel van tekeningen (in picto stijl) en duidelijke voorbeelden is aan een grote groep mensen uitleg gegeven over het belang van goede voeding (schijf van 4!) en voorlichtingsmateriaal is meegegeven.